Odbranimo i Šesti parkić!!!

Još jedan slučaj Petog parkića... ovog puta u Mirijevu...



  • Ovaj blog je napravljen u cilju zadržavanja što više zelenih površina u našem Beogradu. Po urbanističkom planu iz 2002 godine izvršena je prenamena zelene /parkovske/ površine u građevinsko zemljište, za većinu zelenih površina na teritoriji opštine Zvezdara. Moramo da se izborimo da bi naša deca imala gde da se igraju. Ako dopustimo ovaj propust, zgrade će nastaviti da se nižu. Ovo je problem svih naselja u Beogradu.

Posted by Vidocq 0 коментара

Na zelenoj površini izmedju ulice Matice Srpske i stambenog objekta na istoj adresi, brojevi 62-66, započela je izgradnja stambenog objekta!!! Prema informacijama dobijenim od Građevinske inspekcije za ovaj objekat izdato je Odobrenje za izgradnju od strane Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda..., sto znači da je objekat površine preko 800m2. To takođe znači da je izvršena prenamena zelene /parkovske/ površineu građevinsko zemljište, što se jasno vidi u Detaljnom urbanističkom planu ovog područja.

Dakle, Grad Beograd i Opština Zvezdara SAGLASNI su sa ukidanjem parka i izgradnjom objekta!!! Svi mi koji živimo u ovom delu Mirijeva NISMO!!! Naše neslaganje sa ovom odlukom Grada iskazaćemo okupljanjima na lokaciji...



Pozivamo vas da nam se pridružite u nastojanju da sačuvamo našu jedinu zelenu oazu!!!



Opstao je Peti parkić, pomozite nam da sačuvamo i ovaj!!!



Vidimo se!!!



Categories:

0 Responses

Постави коментар

Subscribe to My Blog

Subscribe Here